آموزش

۱۰ ترفند برای عکاسی بهتر با موبایل

10 ترفند برای عکاسی بهتر با موبایل
نوشته شده توسط مهرداد قربانی

مهم نیست با چه وسیله‌ای عکاسی می‌کنید در نهایت نتیجه عکس است که اهمیت دارد. تلفن های هوشمند این روزها بخشی از زندگی ما شده اند و تقریبا همه جا همراه ما هستند، بنابراین اگر چند ترفند ساده را در عکاسی با موبایل بدانید می‌توانید، عکس‌های فوق العاده‌ای بگیرید. دوربین‌های تلفن همراه معایب و مزایای مختلفی دارند و ممکن است دارای امکانات پیشرفته دوربین‌های حرفه‌ای نباشند، اما بازهم می‌توانید از آن‌ها برای عکاسی استفاده کنید. در مطلب امروز به شما ترفند‌هایی برای عکاسی بهتر با موبایل را آموزش خواهیم داد. با ما همراه باشید.

۱٫ استفاده از قانون یک سوم برای عکاسی بهتر با موبایل

استفاده از قانون یک سوم برای عکاسی بهتر با موبایل

استفاده از فوکوس و نور مناسب در عکاسی بسیار با اهمیت است اما استفاده از ترکیب‌بندی مناسب نیز اهمیت بسیار زیادی دارد. بدون یک ترکیب‌بندی مناسب در عکاسی، عکس شما نتیجه چندان خوب و چشمگیری نخواهد داشت. قانون یک سوم در عکاسی یکی از مهمترین و پرکاربردترین تکنیک‌های ترکیب بندی در عکاسی است. مفهوم قانون یک سوم در عکاسی به این معنی است که شما منظره یا سوژه عکاسی خود را با استفاده از دو خط عمودی و دو خط افقی کادر بندی و تقسیم می‌کنید و بعد سوژه خود را متناسب با این خطوط باید تنظیم کنید. سوژه‌ها روی خطوط این گرید یا محل تلاقی آن‌ها با هم قرار داده می‌شوند تا به عکس عمق و جذابیت بیشتری بدهند. استفاده از قانون یک سوم در عکاسی باعث می شود بتوانید تجربه بهتری در عکاسی با تلفن همراه داشته باشید و عکس‌های زیبایی بگیرید.

۲٫ همیشه آماده باشید

بهتر است همیشه برای گرفت عکس‌های زیبا آماده باشید. می‌توانید حالت عکاسی گوشی را همیشه فعال نگه دارید تا حتی در حالت قفل صفحه هم با کشیدن یک دکمه بتوانید سریعا به دوربین خود دسترسی پیدا کنید. تلفن همراه خود را همیشه شارژ نگه دارید و در جای مناسب و در دسترس قرار دهید تا در صورت دیدن سوژه مناسب نیاز به گشتن به دنبال تلفن همراه خود نداشته باشید. اگر قصد عکاسی با تلفن همراه خود را دارید می‌توانید آن را در حالت پرواز قرار دهید زیرا شارژ بسیار کمتری مصرف می‌کند.

۳٫ تلفن همراه خود را ثابت نگه دارید.

تلفن همراه خود را ثابت نگه دارید.

زمانی که قصد دارید در شب و نور کم عکاسی کنید باید سرعت شاتر دوربین را کاهش دهید، تا عکس‌های شما روشن تر شود اما مشکل این جاست که اغلب با کاهش سرعت شاتر دوربین و حرکت و لرزش دست شما ، نتیجه عکسی که میگیرید تار و بسیار بد می‌شود.
برای عکاسی بهتر با تلفن همراه در این حالت بهتر است، زمانی که سرعت شاتر دوربین پایین است اصلا به آن دست نزنید و از پایه استفاده کنید.

۴٫ قانون شانزدهم عکاسی در آفتاب

بهتر است فراموش نکنیم که مهمترین عامل در عکاسی نور است. حتی با وجود بهترین ترکیب بندی و با کیفیت‌ترین دوربین‌ها هم اگر نور محیط برای عکاسی مناسب نباشد، عکس گرفته شده، نتیجه خوبی نخواهد داشت. بهترین زمان عکاسی در روز و دقیقا ۲ ساعت بعد از طلوع آفتاب و ۲ ساعت قبل از غروب آفتاب است. در این ساعت‌ها نور آفتاب طلایی است و نتیجه عکسی که می‌گیرد فوق العاده است. بنابراین برای عکاسی بهتر با موبایل خود همیشه این زمان‌ها را در نظر داشته باشید.

۵٫ مشخصات فنی دوربین تلفن همراه خود را بدانید

برای عکاسی بهتر با تلفن همراه خود بهتر است نقاط قوت و ضعف دوربین تلفن همراهتان را بدانید. برای مثال ممکن است دوربین تلفن همراه شما در شب خوب عکاسی نکند و تصاویری تار و پر از نویز داشته باشید. بهتر است راجب دوربین تلفن همراه خود اطلاعات لازم را کسب کنید و دفترجه راهنما آن را بخوانید. گاهی دانستن چند نکته و استفاده از تنظیمات دستی برای دوربین تلفن شما باعث می‌شود عکس‌های فوق العاده ای بگیرید.

۶٫ عکس را برش بزنید، زوم نکنید.

عکس را برش بزنید، زوم نکنید.

برای عکس گرفتن از سوژه‌ای که در فاصله‌ای دورتر از شما قرار دارد بهتر است در ص.ورت امکان به آن نزدیک شوید. با توجه به این که لنز دوربین‌های تلفن هوشمند از نوع دیجیتال است بنابراین با زوم کردن کیفیت عکس بسیار پایین می‌آید. بهتر است تا حد امکان به سوژه نزدیک شوید و بعد عکس بگیرید و در نهایت عکس را برش بزنید یا کراپ کنید.

۷٫ برای عکاسی بهتر با موبایل از خطوط راهنما استفاده کنید

برای عکاسی بهتر با تلفن همراه از خطوط راهنما استفاده کنید

نکته دیگری که باید به آن توجه کنید استفاده از خطوط راهنما در عکاسی است که در ترکیب بندی یک عکس به شما بسیار کمک می‌کنند. استفاده از خطوط راهنما در عکاسی به شما کمک می‌کند بهتر بروی سوژه فوکوس کنید و چشم بیننده را بروی سوژه عکس شما متمرکز می‌کند. می توانید از خطوط راهنمای برای ایجاد عمق میدان نیز استفاده کنید.
خطوط راهنما اغلب از گوشه سمت چپ یا راست پایین تصویر یا از کل پایین عکس شروع می‌شوند. خطوط راهنمای خوب، حس جریان و تعادل را در عکس ایجاد می‌کنند و نگاه بیننده را جذب و به سمت سوژه هدایت می‌کنند.

۸٫ از زوایه‌های پرسپکتیو مختلف برای عکاسی استفاده کنید

برای عکاسی بهتر با موبایل خود بهتر است همیشه زاویه های مختلف پرسپکتیو یا ژرف نمایی سوژه را برای عکس گرفتن امتحان کنید. افراد تازه کار در زمینه عکاسی اغلب فقط عکاسی در حالت ایستاده را امتحان می‌کنند اما یکی از مزیت‌های استفاده از دوربین تلفن همراه برای عکاسی این است که می توانید در حالت های مختلف و بدون سختی از آن استفاده کنید.


مانند عکس بالا می توانید در فاصله ای نزدیک به زمین عکاسی کنید تا عکس خود را از زاویه هایی بگیرید که معمولا کسی به آن توجه ندارد. می توانید از زاویه های بالا مانند عکس پایین استفاده کنید. به این زاویه از عکاسی « دید پرنده ای » می گویند.

. از زوایه‌های پرسپکتیو مختلف برای عکاسی استفاده کنید
یکی از مزیت های عکاسی با دوربین های دیجیتال این است که شما تقریبا از هر زاویه ای که بخواهید می توانید عکاسی کنید. برای عکاسی بهتر با موبایل خود بهتر است همه زاویه های ممکن و جالب را بررسی کنید.

۹٫ ایجاد حس عمق در عکاسی

ایجاد حس عمق در عکاسی

با استفاده از ویژگی ایجاد حس عمق در عکاسی باعث می شوید که بیننده در مکانی که عکس گرفته شده احساس حضور کند. این ویژگی به خصوص در عکاسی منظره ها اهمیت دارد. به منظور انجام این کار دریچه دیافراگم کوچکی مورد نیاز است، فوکوسی تقریبی بین f/16 تا f/22. از این طریق می‌توانید اجسام را در جلو و پشت تصویر واضح جلوه دهید. وقتی از دریچه کوچک دیافراگم استفاده می‌کنید، دوربین خود را روی یک سه پایه قرار دهید تا لرزش دوربین را به حداقل برسانید. با کاهش سرعت شاتر باعث می شوید نور کمتری وارد لنز شود و تصاویر شما حس عمق میدان را به بیننده منتقل کند.

۱۰٫ از پس زمینه‌های ساده استفاده کنید.

از پس زمینه‌های ساده استفاده کنید.

همیشه قانون سادگی در عکاسی را در نظر داشته باشید. استفاده از پس زمینه یا بک گراند‌های ساده برای یک عکس باعث می‌شود که در عین سادگی عکس‌های بسیار زیبایی بگیرید. طرح‌های ساده و رنگ‌های طبیعی بهترین انتخاب برای بک گراند یک عکس هستند. هدف شما از عکاسی، توجه مخاطب به سوژه شما است نه با شلوغ شدن پس زمینه باعث حواس پرتی مخاطبان از سوژه عکس شوید. بهتر است سوژه خود را در مرکز عکس قرار دهید و روی آن فوکوس کنید.

درباره نویسنده

مهرداد قربانی

ارسال نظر